moederkindshop.nl

Voor alle verhalen over moeder en kind!

Nieuws

Houdt vervelende muggen buiten de deur met een klamboe

Afgelopen zomer was ik op vakantie met mijn dochter. We sliepen in een pipo-wagen in het mooie Drenthe. Alles was perfect, tot de muggen kwamen. Ik heb geen oog dichtgedaan en aan het eind van de week zaten we onder de muggenbulten. Sindsdien heb ik altijd een klamboe bij me op reis.

Essentieel voor een goede nachtrust

Ik dacht nooit zo aan een klamboe. Ook mijn nachtrust was nooit zo belangrijk, tot ik moeder werd. Slapen is mijn hoogste prioriteit geworden en muggen zijn de boosdoeners van slaapgebrek. Een klamboe is dus het eerste wat ik heb aangeschaft na mijn vakantie. Sindsdien heb ik nooit meer een nacht die onderbroken wordt door die vervelende bloedzuigers. Ze zoemen niet meer om mijn oren en ik heb ook geen muggenbulten en jeuk meer. Heerlijk!

Welke klamboe kies je?

Je hebt klamboes natuurlijk in allerlei soorten en maten. Maar welke kies je dan eigenlijk? Heb je een eenpersoons bed of een tweepersoons bed? Willen je kinderen er ook één? Kijk dus eerst goed naar het formaat bed en voor op reis neem je natuurlijk een reis klamboe mee. Ik raad je aan altijd een wat grotere klamboe te nemen, zodat je zeker weet wat hij goed over je bed heen valt. Een te kleine klamboe geeft muggen namelijk alsnog de kans om naar binnen te vliegen. En een mug gevangen in een klamboe is nog erger! Je zit dan namelijk samen met hem opgesloten in de klamboe en zie hem er maar eens uit te krijgen. Dan ben je zeker een nacht bezig. Bespaar je dus de frustratie en kies meteen voor de grootste maat die je kunt vinden. 

Voor de kids

Voor de kinderen heb je ook gekleurde klamboes. Dit is voor hen een heus festijn! Ze kunnen er heerlijk in spelen en net doen alsof ze een prinses zijn, of een piraat opgesloten in een gevangenis. Bedenk je wel dat kinderen de klamboe makkelijk stuk kunnen maken. Ze zijn natuurlijk best kwetsbaar, die klamboes. Ik raad je aan om er gewoon eentje extra te kopen, zodat je altijd een reserve bij de hand hebt, mocht de klamboe gesneuveld zijn na een intensieve speelpartij. Of je moet je kinderen verbieden er mee te spelen, maar ik vind dat zelf niet te doen. Als je even niet kijkt, doen ze het toch en ik wil ze hun speelplezier ook niet ontnemen. Zo zie je maar waar een klamboe allemaal goed voor is!

Geef een reactie

Thema door Anders Norén