moederkindshop.nl

Voor alle verhalen over moeder en kind!

Nieuws

Gamen kost ook energie!

Als je gaat gamen, is het wel zo lekker als je er comfortabel bij kan zitten. Daarom zou ik een zitmeubel aanraden waar je lekker in kan wegzakken, bijvoorbeeld een fauteuil. Wat zelfs nog beter is, als ik het zo mag zeggen, is een stoel die je zowel kan gebruiken voor serieus studeren aan het bureau als voor het gamen. Wel handig als je veel computerspellen speelt op een speciale gaming pc. Het sleutelwoord hierbij is dan ook: Gamingstoel.

Relaxed wanneer het nodig is

Gamen is een leuke bezigheid, dat wil ik helemaal onderschrijven. Maar het is niet gezond en lekker om het te lang achter elkaar te doen. Als je nou professioneel gamer bent, is het weer een ander verhaal. Dan moet je vaak en lang achter het scherm zitten. Dan is zo’n gamingstoel echt aan te raden, omdat het de perfecte ondersteuning geeft aan je houding tijdens het zitten. Goed zitten is sowieso wel belangrijk, omdat je het je hele leven met dezelfde ruggengraat zal moeten doen. Ga trouwens ook niet te lang gamen vanwege het feit dat langdurig kijken naar een scherm niet al te goed is voor je ogen. Ze worden er snel vermoeid en droog van. Kan niet per se kwaad, maar het voelt gewoon dof, alsof je al de hele dag niet fit bent geweest. 

Neem af en toe ook een pauze

Kom ik meteen met de volgende tip die mij altijd helpt: een ommetje buiten lopen. Wanneer je het gevoel hebt dat je te lang met een ding bezig bent geweest, is het voor mij altijd verfrissend om even een ‘frisse neus’ te halen. Erna voel ik me altijd een stuk gelukkiger en helderder. Misschien daarom ook iets voor jou? Bovenal is het fijn als je een hond hebt, want dan heb je tenminste een reden om naar buiten te gaan! 

Geef je ogen blauw

Tegenwoordig worden er brillen aangeboden die over een blauw licht-filter beschikken. Dit is prettiger voor je ogen wanneer je voor langere naar beeldscherm aan het kijken bent. Het is echt prettig om te dragen, kan ik je uit mijn eigen ervaring vertellen. Ik heb namelijk ook een bril in huis met blauw licht-filter en mijn ogen zijn meer ontspannen dan ervoor wanneer ik films of TV series op mijn laptop aan het bekijken ben. Ook voor de TV is het erg handig. Deze bril kun je uiteraard ook gewoon verkrijgen zonder een sterkte.

 

Geef een reactie

Thema door Anders Norén