Voor alle verhalen over moeder en kind!

Nieuws

Een game PC zelf samenstellen

Wie van jullie heeft er een (pre)puberend kind, die zijn dagen slijt achter de computer? Ik namelijk wel. Mijn zoon wordt vijftien en komt elke dag na school thuis om achter zijn computer te gamen. Hij heeft een oude computer gekregen van zijn vader, die heel langzaam werkt en vaak hapert. Hier wordt mijn zoon gek van; een game is voglens hem gemaakt om snel beslissingen te maken. Als hij weer eens gefrustreerd aan tafel komt zitten omdat hij weer een game heeft verloren door de pc, is de sfeer ook ver te zoeken. Voor zijn verjaardag besloot ik een game pc te kopen, maar het leek me leuker om dit samen met hem te doen. Zo kan hij zelf zijn eigen game pc samenstellen.

Hij weet tenslotte het meeste ervan af; welke pc wat kan hebben aan geheugen, snelheid, etc. Ik wil hem graag gelukkig zien, maar dit betekent niet dat hij nóg meer op de pc kan gaan spelen, zoals in het weekend. Dus ik heb een deal bedacht; hij mag zijn eigen pc samenstellen en één spel uitkiezen (hij is zelf erg van van Call of Duty) en mag dit na school twee uurtjes spelen om te ontspannen. Dan eten we, en na het eten gaat hij huiswerk maken. Dit kom ik vervolgens controleren. In het zeldzame geval dat dit af is voor tien uur, mag hij nog een half uur gamen. Misschien is dat niet erg handig omdat hij 's avonds laat dan nog helemaal druk wordt van het spel, maar als ik eerlijk ben heeft hij zijn huiswerk toch nooit af. Maar zo doet hij in ieder geval íéts. Hem motiveren raakt steeds moeilijker door de jaren heen, dus ik werk volgens het beloningsysteem. Als hij twee uur Duitse woordjes heeft geleerd, ben ik trots  op hem. Vaak is hij erna sowieso zo gaar, dat hij even tv gaat kijken en erna in slaap sukkelt. Mijn arme jongen.

Gamen is erg populair, onder zowel volwassenen als jongeren. Ze kunnen live online spelen en staan in constant contact met elkaar via koptelefoons en microfoons. Het groepsgevoel is hecht, maar ik moedig hem wel aan af en toe iets anders te spelen dan constant de 'neerschiet' spelletjes. Gelukkig vind hij GTA en Super Mario ook nog steeds erg leuk. Soms in het weekend in een goeie bui, wil hij wel eens met mij samen spelen. Daar geniet ik van.

Geef een reactie