Voor alle verhalen over moeder en kind!

Nieuws

Drie irritaties van een moeder

Moeder zijn is wat mij betreft het geweldigste gevoel dat er is. Elke moeder kan beamen dat je ongelooflijk veel van je kind houdt en dat het een bijzonder idee is dat jij dat wondertje op de wereld hebt gezet. Hoe leuk het moederschap ook is, ik kan niet ontkennen dat er ook nadelen aanzitten. Dit zullen ook veel moeders (denk ik) het met mij eens zijn. Het wordt voor mij eens even hoogtijd dat ik deze irritaties op een rijtje zet. Gewoon zodat wij, als moeders, heel eventjes het gevoel kunnen hebben dat we niet alleen zijn in deze irritaties.

Verzorging van je kind gaat voor

Mijn eerste en grootste irritatie is dat de verzorging voor je kind áltijd voor je eigen verzorging gaat. Dit is natuurlijk omdat je het beste voor je kind wil en je kind altijd vooropstelt. Maar toch kijk ik soms naar mijn nagels, wenkbrauwen en haar en laat ik een diepe zucht. Het ziet er soms echt niet meer uit! Gelukkig zijn er wel trucjes om als je heel even maar een uurtje vrij hebt, dit allemaal in 1 keer op te knappen. Ik ben bijvoorbeeld sinds kort heel erg fan geworden van gel nagellak. Dit blijft lang mooi en je het niet tussendoor bij hoeft te werken: ideaal! En voor mijn haar gebruik ik altijd de ghd producten. Hiermee ziet je haar zo snel en zo makkelijk weer helemaal verzorgd uit.

Nooit meer tijd voor jezelf

Ook mis ik de momentjes die ik echt voor mezelf heb. Deze komen zelden meer voor. Als ik even niets hoef te doen voor mijn kinderen of mijn man, staat er wel weer een wasmand of een stoffige vloer te wachten. En als ik dan razendsnel schoonmaak en een kwartiertje over heb, dan belt er wel weer iemand aan! Maar lieve vrouwen, ook hier heb ik een truc voor die ik met jullie zal delen. Ik zorg de laatste tijd dat ik de momentjes voor mezelf gewoon uit huis inplan. Even koffie drinken met vriendinnen bijvoorbeeld. Als ik dit buiten huis doe, dan kan de wasmand mij niet aanstaren. En als mijn man dan thuiskomt, staat de wasmand eens een keer op hem te wachten!

Daten is moeilijk

Tot slot is op een date gaan ook erg moeilijk met een druk werkleven en kinderen. Je wil je kinderen ook eigenlijk niet bij een oppas achter laten. Want weet de oppas wel wat jouw kinderen leuk en fijn vinden? En wat nou als de oppas ze iets te eten geeft wat ze niet lusten? Allemaal zorgen waar je aan denkt bij een oppas. Gelukkig zijn deze problemen eigenlijk heel klein, maar maak je ze in je hoofd veel groter. Je kinderen kunnen het heus wel een keer aan om iets te eten wat ze niet lekker vinden hoor! En tegenwoordig, met alle internetplatforms en apps, is een oppas regelen die aan jouw wensen voldoet heel makkelijk. Ga dus gewoon lekker op date, want je wil ook niet dat je relatie stuk gaat!

Geef een reactie